Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Το σχολείο μας

Το σχολείο μας βρίσκεται στα βόρεια της πόλης Κομοτηνής।Κοντά μας είναι το δασάκι της Νυμφαίας। Επισκεφθείτε τη σελίδα μας http://6dim-komot.rod.sch.gr/ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΡΧΙΚΗ
Το 6 ο δημοτικό σχολείο ιδρύθηκε το έτος 1928. Λειτούργησε ως παράρτημα του Ι ου Δ.Σ. σε μισθωμένο οίκημα στην πλατεία Καραϊσκάκη στο οικισμό στρατώνων από το σχολικό έτος 1929-1930 με 4 τάξεις Α-Β και Γ-Δ. Πρώτοι δάσκαλοι ήταν οι:Ραλλού Σκαρλάκη για τις Α-Β τάξεις και Θεμιστοκλής Μπάσιος για τις Γ-Δ τάξεις.
Η ανέγερση του παλιού διδακτιρίου άρχισε το έτος 1931,στο οικόπεδο του σημερινού σχολείου. Έγιναν τα εγκαίνια και άρχισε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 1932 ως έκτο δημοτικό σχολείο με 6 τάξεις Διευθυντή τον κ.Κ.Κράλιο 2 δασκάλους και 150 μαθητές. Είχε μεγάλο αύλιο χώρο σχολικό κήπο λαχανόκηπο και δεντρόκηπο. Το έτος 1952 έφτασε να λειτουργεί ως πεντατάξιο Δ.Σ.
Το σημερινό διδακτήριο χτίστηκε στην ίδια θέση με αριθμό αδείας 197/77. Το έτος 1978 άρχισε να χτίζεται. Με το πέρας των εργασιών εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί με Διευθυντή τον ΜΛΑ.
Σήμερα λειτουργεί ως 12/θέσιο Δ।Σ। Βρίσκεται Βόρεια της πόλης στο συνοικισμό Στρατώνων και ανήκει στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας. Από το έτος 2000 λειτουργεί σαν ολοήμερο. Διαθέτει τμήμα ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο συνολικός αριθμός μαθητών είναι 200 ασα διευθυντής του σχολείου είναι ο κ. Καφαλής Κώστας και υποδιευθύντρια η κ.Παπαδιάνακη Δέσποινα.

1 σχόλιο: